31 Ocak 2013 Perşembe

Ruhsuz - Jodi Meadows


Ruhsuz - Jodi Meadows


Kitap Tanıtımı


Deneyimli Ruhlar ve Ruhsuzlar

Binlerce yıldır, Sınır'da milyonlarca ruh yeniden, yeniden dünyaya geldi, her bir yeni yaşamda da geçmiş yaşamlarındaki anılarını ve deneyimlerini beraberinde getirdi. Ana ise bir Yeniruh: yani Ana doğduğunda bir başka ruh yok oldu. Kimse bunun sebebini bilmiyor ve bu, bir felaketin habercisi olabilir.
Ana'nın bir Yeniruh olmasından rahatsız olmayanlar da var.
Bunlardan biri olan Sam, yalnızca bir kez yaşayabilecek bir ruhu sevebilecek mi? Peki Ana'nın düşmanları, insanlar ve yaratıklar, onların birlikte olmalarına izin verecek mi?

Ana, varoluş sebebini açığa çıkarmak zorunda. Fakat onun bu
arayışı, reenkarne olup olamayacağını öğrenmek için gittiği Kalp şehrini ve reenkarnasyon yasalarını sonsuza dek yok edebilir.

Jodi Meadows, insan ruhuna bambaşka bir bakış açısı getiren bu hikâyede fantazya ve macerayı birleştirirken, reenkarnasyon ve ruh kavramını sorgulamamızı sağlıyor.


Kitap Yorumum

Bu kitabı kitaplığımda neden bu kadar uzun süre beklettim bilmiyorum harika bir kitaptı. Kapağının renklerine ve canlılığına bayıldım kabartmalı ve parlak Ruhsuz yazısı ise çok hoşuma gitti.

Kitap Ana'nın ona çok kötü davranan annesinin yanından ayrılması ile başlıyor. Ruhların sınırda dolaşmaları onlar için iyi değil zaten Ana çıktığı gibi de Hava Perileri ile karşılaşıyor. Onlardan kaçarken buz gibi bir göle düşüyor ve ikinci kahramanımız Sam burada Ana'yı kırtarıyor. Daha sonra Ana'nın kim olduğunu ve ne olacağını öğrenmek için gitmek istediği Kalp'e beraber yol almaya başlıyorlar. Yollarda ve Kalp'te başlarına çok şey geliyor ama bunları biraz merak edin.

Kalp'te her yerde olduğu gibi hiç kimse Ana'yı sevmiyor çünkü Ana bir yeniruh yani o dünyaya geldiğinden yüzyıllardır yaşayan bir ruh bir daha geri dönmemek üzere öldü. Kalp'i yöneten konseyin Ana'nın Kalp'te kalması için bazı şartları var. Ana'nın konseyin tüm kurallarına uyması gerekiyor ve bu kurallardan biri de Sam'in Ana'nın öğretmeni olması. Ana bundan gayet memnun çünkü Sam'dan hoşlanmaya başlıyor. Ana ve Sam derslerine başlayacakken Ana Sam'in evindeki  üstü kapalı eşyaları açıyor ve bir sürü müzik aleti olduğunu görüyor. Sam'de aslında Ana'nın çocukken Li'den gizli gizli dinlediği ve onun için çok özel olan müzisyen Dossam olduğunu söylüyor. Bugünden sonra ruhsuzun duyguları Sam'a karşı daha da ateşli bir hal alıyor.

Derken Stef geliyor ve Ana'ya dans dersleri vermeye başlıyor çünkü Kalp'te bir dans olacak ve burada birbirini yüzyıllardır tanıyan iki ruh maskeler ve elbiseler içinde birbirlerini bulmaya çalışacak. Ana Sam'in kadın olduğu zaman giydiği kıyafeteri giyiyor ve burada güldüğüm biryeri paylaşmak istiyorum.
"Sabah giyinmek biraz çaba gerektirdi. Sam bir kadın olarak benden daha uzun ve daha büyük memeli olmalıydı."
Dans zamanı  yaklaşırken Ejderha'lar Kalp'e saldırıyor. Ruhlar Kalp'i ele geçirdiklerinden beri bu çoğu zaman oluyor. Ana ölürse bir daha geri dönemez çünkü o bir yeniruh o yüzden bu kısım onun biraz biraz zorlu geçiyor.

Dans gecesine gelince :D Ana dansa Sam'le ayrı ayrı gitmek istiyor kıyafetini de göstermiyor yani ikisinin de birbirini bulması gerekiyor. Herkes birbiriyle dans ediyor ve Ana bir çok kişiyle dans ettikten sonra ona arkadan sarılan biriyle dans etmeye başlıyor ve bunun Sam olduğunu dokunuşlarından anlıyor ve ilk defa burada ikisininde uzun zamandır beklediği bir şey oluyor. Ne mi :) "Muck" daha sonra partiden erkenden ayrılıp eve gidiyorlar ama gidemiyorlar.

Yola saldırıya uğruyorlar ölümden zar zor kurtulup eve geldiklerinde ise konsey kapılarında bitiyor. Bunun Sam'in başının altından çıktığını düşünerek Sam'i tutukluyorlar ve Ana'yı tekrar Li'nin yanına veriyorlar.

Ana bir zaman sonra Li'nin evinden Sam'i kurtarmak için kaçıyor. Hapishanenin penceresinden onunla konuşurken bu sefer hem ejderhalar hem de hava perileri Kalp'e saldırmaya başlıyor.

Sam ve Ana bu saldırıdan kurtulacak mı ? İkisinin arasındaki aşk ne olacak ? Ana kim olduğunu ve neden olduğunu öğrenebildi mi ? Kalp'e neler olacak ?

Bu soruların cevabı bu kitapta ama bu soruların o kadar değişik cevapları var ki şok olacaksınız. Kitap yine bir Dex klasiği yanii harika :)

Dün başladım biraz zaman vererek okurum derken bir baktım ki şuan yorum yazıyorum yazar siz tam sıkılmışken öyle bir olay koyuyor ki yine kitabın içine dalıveriyorsunuz.

Kitap Puanım ve Sözüm

"R
uhsuzun biri misin yoksa ruhunun özünü bulmaya çalışan masum bir ruh mu?"

10/10 Sürükleyici, olağanüstü ve bağımlılık yapıcı. Sayfalar akıp geçerken saatin farkına varmıyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki bitmiş, sonra diyorsunuz keşke biraz daha uzun sürseydi



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder