30 Ocak 2013 Çarşamba

Okunacak Yeni Kitaplar


Okuyup Yorumlanacak Sıradaki Kitaplar

İlk kitap Ruhsuz ve okunmaya başladı işte size kitabın tanıtımı :) 

Deneyimli Ruhlar ve Ruhsuzlar
Binlerce yıldır, Sınır'da milyonlarca ruh yeniden, yeniden dünyaya geldi, her bir yeni yaşamda da geçmiş yaşamlarındaki anılarını ve deneyimlerini beraberinde getirdi. Ana ise bir Yeniruh: yani Ana doğduğunda bir başka ruh yok oldu. Kimse bunun sebebini bilmiyor ve bu, bir felaketin habercisi olabilir.
Ana'nın bir Yeniruh olmasından rahatsız olmayanlar da var.
Bunlardan biri olan Sam, yalnızca bir kez yaşayabilecek bir ruhu sevebilecek mi? Peki Ana'nın düşmanları, insanlar ve yaratıklar, onların birlikte olmalarına izin verecek mi?
Ana, varoluş sebebini açığa çıkarmak zorunda. Fakat onun bu
arayışı, reenkarne olup olamayacağını öğrenmek için gittiği Kalp şehrini ve reenkarnasyon yasalarını sonsuza dek yok edebilir.
Jodi Meadows, insan ruhuna bambaşka bir bakış açısı getiren bu hikâyede fantazya ve macerayı birleştirirken, reenkarnasyon ve ruh kavramını sorgulamamızı sağlıyor.







İkinci kitabımız ise Melez 

Obsidiyen'den sonra Jennifer L. Armentrout hayranlığı başladı bende zaten alacaktım hızlandı biraz :) Şuan büyük ihtimalle kargoda işte tanıtımı da burada ...
Hematoi ırkı, tanrılarla yaratıkların soyu. İki Hematoi çocuğu Safkan sayılıyorve tanrısal güçlere sahip oluyor. Hematoilerle ölümlülerin çocukları olanMelezlerde ise bu güçler yok. Bu melezlerin sadece iki seçeneği var: eğitimlibirer Avcı olup iblis avlayabilir ya da Safkanların evlerinde kölelik yapabilirler. Bir Melez olan Alexandria, yaşamını tuvalet temizleyerek geçirmek yerinetehlikeye atmaya razı ama bunu da yüzüne gözüne bulaştırabilir. Avcılıköğrencilerinin uyması gereken belli kurallar var. Alexin bu kuralların hepsiylebaşı dertte ama en fazla birinci kural onun için büyük sorun: Safkanlarla Melezler arasında ilişki yasak. 
Ne yazık ki Alex, Safkan Aidena çok fena âşık. Ancak bu aşk onun tek büyüksorunu değil; daha büyük bir sorun, okuldan mezun olana kadar hayattakalmak ve bir Avcı olmak. Görevinde başarısızlığa uğrarsa ölümden ya dakölelikten de kötü bir son onu bekliyor: bir iblise dönüşmek ve Aidenın avıolmak. 
Daha korkunç bir şey düşünülebilir mi? 
Melez, Yunan Mitolojisine bambaşka bir bakış açısı kazandırıp dünyadabüyük yankı uyandıran Melez Sözleşmeleri serisinin ilk kitabıdır.





Üçüncü kitap ise Safkan

Melez'den sonra Safkan'da okunmalı diye düşündüm ve işte oda Melez'le beraber kargoda. Tanıtımı da aşağıda :)

Bir yanda ihtiyaçlar. Bir yanda kader... Doğaüstü bir yaratık
olmak tam olarak muhteşem bir şey değil; özellikleher gittiğin
yere diğer yarının da gittiği düşünülürse. Seth, eğitimde, dersdışında ve hatta yatak odasında Alexandriayla birlikte ve
bu hiç de eğlenceli değil. Aralarındaki bağın kabuslardan uzak kalmak gibi faydaları da var amaAlexin safkan yasak aşkı Aidena olan hisleri üzerinde hiçbir etkisi yok. Ya daAidenın onun için feda edecekleri üzerinde. İblisler binayı istila edip öğrencilere saldırınca tanrılar furileri salıyorüzerlerine. Furiler, öğrencilere ve tanrılara karşı en ufak tehdidi ortadankaldırmakla görevliler, buna Alex ve diğer Apollyon Seth de dahil. Bu sorunlaryetmezmiş gibi, gizemli bir varlık Sethi tehdit ediyor, Alex de tehlikede. İşiniçine tanrılar girince bazı kararlardan geri dönmek çok ama çok zor.Alexandria kaderinde yazanla bilinmez arasında bir seçim yapacak. Safkan, Melez Sözleşmeleri serisinin ikinci kitabıdır.




2 yorum :

  1. Melez Sözleşmeleri serisine iki kitabı da elindeyken başlamakla iyi yapacaksın, emin ol. Çünkü ikinci kitap olmadan birincisi bitince..insan isteri krizi geçiriyor. Tecrübem var bu konuda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :D Daha ikisi de gelemedi elime bekliyorum hala ama ikisinin birden gelmesi iyi olacak.

      Sil