15 Haziran 2013 Cumartesi

Yağmur Sonrası - Sarah Jio

 Yağmur Sonrası - Sarah Jio


 Tatil geldi artık bol bol kitap okuyacağım demiştim :) Ve işte iki günde bir kitap daha bitti :) Daha önce aynı yazarın Mart Menekşeleri adlı kitabını okumuştum ve gerçekten harikaydı (Burdan bakabilirsiniz :)), eh yazar bu kitapta da harikalar yaratmış. Hatta ben bu kitabı daha çok sevdim :) İlk olarak bir tanıtımını yapalım hemen ardından da yorum :) 

                                                                                   Kitap Tanıtımı 


 II. Dünya Savaşının tam ortasında yaşanan yasak aşk ve işlenen korkunç bir cinayet...

Umut tükenmiş gibi görünse de ikinci şans her zaman vardır... Ya yoksa?
Anne Calloway ne kadar çabalasa da yetmiş yıldır peşinden gelen anıları bir türlü aklından silemiyordur. Bora Bora Adasından adına gelen gizemli bir mektup ise adeta kapanan yarasını yeniden açar. 
1942 yazında, II. Dünya Savaşının en hararetli zamanında Bora Bora Adasında görev almak için orduya hemşire olarak katılan Anne, genç, güzel ve nişanlı bir kadındır. Ancak orada hiç hesap etmediği bir durumla karşılaşır. Aşk… Kalbini tutkuyla dolduran, yakışıklı asker Westry Greene karşı koyamaz. Kısa sürede aşkları, adadaki amber çiçekleri gibi filizlenirken, sazdan çatısı olan bir bungalovun altında gizli bir dünyayı paylaşırlar. Ta ki bir gece tüyler ürperten bir cinayete şahit olana kadar... Savaş rüzgârıyla ayrı yerlere savrulan çift, bir daha asla bir araya gelemez. Peki Anne, onca sene sonra çıkagelen bu mektubun izinden gidip taşıdığı vicdan azabını sonlandırabilecek midir? 
Ya siz, araya zaman, mekân, kişiler girse de gerçek aşkın peşinden gitmeye cesaret edebilir misiniz?Mart Menekşeleri ile gönüllere taht kuran Sarah Jiodan muhteşem bir başyapıt... Yağmur Sonrası ile tutkunun zaman tanımayan öyküsünü okurken, gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız. 

"II. Dünya Savaşında Pasifik'in tam ortasında kalan, yürek burkan muhteşem bir aşk hikâyesi."
Kristin Hannah

Kitap Yorumu
İlknur Muştu kapakla yine gönlümü aldı :D Klasik, harika, Arkadya kapaklarından biri :) İçindeki o kuşe kağıt sayfa yine harikaydı ve bakın orada ne yazıyor :) "Gerçek aşk söz konusu olduğunda hiçbir şey karmaşık değildir." Sadece bu cümle bile beni vurmuştu kitabı elime aldığımda :)

İlk bölümde Anne'ye bir mektup geliyor. Ve olaylar hemen başlıyor :) Anne 2. Dünya Savaşı zamanında Bora Bora adasına giden hemşirelerden birisidir. Gitmeden önce nişanlanmıştır ama adada onu çok daha tutkulu bir aşk beklemektedir. Anne adadaki askerlerden birisiyle yakınlaşmaya başlar ama bunları yaşarken nişanlısı hep aklındadır. Peki acaba nişanlısı ile yaşadığı şey gerçek aşk mıdır?
Adada yakışıklı asker Westry ile birlikte sahilde bir bungalov keşfeden Anne, Westry ile beraber bu bungalovu tamir etmeye karar verir ve bu bungalov artık onların buluşma yeridir. Sonradan bu evin lanetli olduklarını öğrenseler de inanmazlar ama lanet çok geçmeden ortaya çıkıveriyor. Lanet ne mi hemen söyleyeyim bu eve adım atan herkes ömür boyu kalp acısı çekecektir.

Kitapta adı geçen cennet Bora Bora


İki sevgili evde otururken sahilde korkunç bir cinayete tanık oluyor. Adanın en güzel kızı boğazından kesiliyor. Westry'nin verdiği kararla bu cinayeti kimseye söylememeye karar verirler. Ama laneti kaldırmanın yolu adalettir, bunun için de Anne'nin bunu söylemesi gerekir.

Aylar sonra Anne'nin görevi biter eve döner, Westry ise farklı bir savaşa gider. Çok geçmeden Anne'ye adadaki yakın arkadaşlarından birinden kötü bir haber gelir. Westry kötü bir şekilde yaralanmıştır. Yanına gittiğinde ise en yakın hatta adaya birlikte gitmeye karar verdiği arkadaşı Kitty'i sevdiğiyle birlikte görür.
Torununun yaptığı ince bir araştırma ve Anne'ye gelen mektup ise onlara çok farklı şeyler yaşatacaktır. Peki acaba Westry ve Anne tekrar buluşabilecek mi? Cinayet ortaya çıkacak mı? Lanet devam mı edecek yoksa artık bitti mi? Adada neler yaşanıyor? Anne'ye noldu?

 Tüm bu soruların cevapları bu kitapta hatta fazla bile ipucu verdim :) Gerçek bir aşk ve tarihi roman okumak isterseniz buyurun bu kitabı alın :)

Puanlama yapmaya gerek bile duymuyorum üstte gördüğünüz iki kitap ta 10/10 aldı benden :)

                                           



1 yorum :

  1. ben de çok begenmiştim ^_^
    mart menekşelerii okumak istiyorum ben de ilk fırsatta..

    YanıtlaSil