27 Şubat 2013 Çarşamba

Mart Menekşeleri - Sarah Jio

Mart Menekşeleri - Sarah Jio

Kitap Tanıtımı

Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir...
Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka bir kadını ona tercih ettiğini öğrenince, hayal kırıklığına uğrar. Tüm bu olanlara rağmen yine de tek bir damla gözyaşı dökmez. Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adasında geçirmesi için onu davet eder. Emily ruhunda açılan yaraların iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder. Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikâyesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecektir...Umudun, hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman… İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülüne layık görülen Sarah Jio, insan kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor.

"Aşk, tarih ve gizem… Daha ne olsun? Mart Menekşeleri, geçmişimizin er ya da geç sürprizlerle karşımıza çıkacağını hatırlatan muhteşem bir roman."
Jodi Picoult

"Tarih, gizem ve aşkın mükemmel bir karışımı… Bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz."
Library Journal


Sayfa Sayısı: 
336
Baskı Yılı: 
2012
Dili: 
Türkçe
Yayınevi: Arkadya Yayınları


Kitap Yorumum

Arkadya Yayınları'ndan çıkan Mart Menekşeleri adlı kitabı bitirdim. Uzun zamandır kitaplığımda duran bir kitaptı ve okumamakla çok şey kaybetmişim. Öncelikle yine kapağı, kapak kalitesi, sayfaları her şeyi ile harikaydı. Gelelim kitabın konusuna

Başarılı bir yazar kocası tarafından aldatıldığını öğrenir ve bir adaya teyzesinin yanına gelir. Burada kaldığı odada bir günük bulur ve bu günlük onun tüm ailesinin geçmişinin sırrını ortaya çıkaracaktır tabii bu günlüğü çözebilirse.
Emily adada eski sevgiliyse karşılaşır ve duyguları yine ortaya çıkar ama bir yanda kocası ve diğer yanda da Jack vardır. Yani Emily üç kişi arasında kalmıştır peki bu adada bu üçgen arasında nasıl yaşayacaktır.
Büyükannesi Bee ile annesi arasındaki sorun nedir neden kaynaklanır?
Hem aile ilişkilerini, hem romantizmi, hem sırları ve macerayı ve daha bir sürü duyguyu bir araya katarak kitaba döken yazarın bu kitabı kesinlikle okunmaya değer bir kitap.

Kitap Puanım

Şimdi siz bana bu çocuk ne kadar bol puan veriyor diyeceksiniz ama  ben bu kitapta puan kıracak bir yer bulamadım o yüzden yine puanım 10/10

Canınız hem aşk hem de macera okumak istiyorsanız bu kitap tam sizlik :)


1 yorum :